Algemeen weerbericht vandaag

Dinsdag 16 januari : Lokale buien

Laatste update door Ruben om 07:29

Vandaag wordt een wisselvallige dag met verspreid doorheen de dag een aantal lokale buien. Dit betekent dus dat niet iedereen gelijkmatig met deze buien te maken krijgt en dat het regionaal ook langdurig droog zal blijven.
Op sommige plaatsen zou de zon er eventjes door kunnen komen, maar het blijft toch wel weer veruit overwegend bewolkt.

Het wordt vandaag niet warmer dan +6 a +7°C, maar dit is eigenlijk nog steeds net wat aan de zachte kant voor midden januari.

Er waait vandaag opnieuw veel wind. Die wind komt eerst uit het westen en tegen het eind van de dag uit het zuidwesten. Vooral tijdens buien zijn er nog rukwinden mogelijk.
Vanuit het zuidwesten verwacht je misschien niet meteen koudere lucht, maar toch zijn deze luchtmassa's koud van oorsprong. Daardoor vergroot ook de kans op winterse buien.

Waar er vannacht nog een bui valt zou dit zelfs om droge sneeuw kunnen gaan. In het uiterste geval zou het woensdagochtend lokaal even witjes kunnen zijn, als gevolg van een goedgemikte intense sneeuwbui. Overdag zou zo'n sneeuwlaagje echter snel wegsmelten.
De temperatuur zakt vannacht tot dicht in de buurt van het vriespunt, maar zal er op de meeste plaatsen in Limburg net boven blijven.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

14/01/2018 : Eerst veel regen, dan veel wind en daarna (licht) winters

Het wordt een bijzonder grillige week voor Limburg en omstreken. In de loop van maandag kan er immers veel regen en wind verwacht worden. Op donderdag eist de wind mogelijk een zeer voorname rol op, en vanaf vrijdag vergroot de kans op vorst. Of er dan ook kans is op sneeuw zal pas later in de week duidelijk worden.

In de neerslagpluim zien we alvast meteen een duidelijke piek van maandagmiddag tot dinsdagmiddag, en dan na een wisselvallige woensdag ook weer een piek op donderdag.

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro